Sensei Farhien

Mijn naam is Farhien Ramdjanbeg. Ik ben 18 jaar oud. Ik ben begonnen met karate toen ik 7 was. Ik trainde 1 keer in de week bij Budoschool Ton Neuhaus, en ik vond het super! Nadat ik heel lang 1 keer in de week trainde en het voor mijn plezier deed, wilde ik er ook iets mee bereiken. Ik ging meer trainen en uiteindelijk van het kata wedstrijdteam naar het kumite wedstrijdteam. Ik ben in 2006 begonnen met de eerste clubwedstrijden, en mocht me daarna inzetten op grotere wedstrijden in Nederland en uiteindelijk internationaal. Afgelopen jaar ben ik weer begonnen om de discipline kata op wedstrijdniveau te krijgen.

Naast dat ik zelf train, heb ik mijn hart ook gegeven aan het lesgeven. Ik deed het eerst voor mijn stage en kwam er tijdens mijn stage achter dat ik dit geweldig vond! Mijn eigen kennis overdragen aan kinderen die dezelfde passie hebben.

Ik ben naast mijn sport ook nog bezig met school. Momenteel zit ik op het Johan Cruyff College te Amsterdam en studeer ik Sport en Business. Het Johan Cruyff College geeft mij de mogelijkheid om mijn sport en studie te combineren. Ik zit nu in mijn laatste jaar en hoop einde van het jaar afgestudeerd te zijn en door te gaan naar de Johan Cruyff University.

Zelf wil ik nog een aantal dingen bereiken in mijn sport. In juni zou ik in het bezit willen zijn van een zwarte band. Sensei worden! (update: dit is inmiddels gelukt! Fahien mag zichzelf nu sensei noemen en is het het bezit van haar 1e dan.) En naast dat allemaal zelf nog veel internationale wedstrijden draaien.

Lesgeven is een passie. Ik krijg er heel veel energie en kracht van. Het mooiste vind ik dat je ziet dat je leerlingen vooruit gaan na een training. Als leraar in opleiding is het moeilijk om een kind iets aan te leren en vervolgens er voor te zorgen dat ze het goed doen. Daarnaast moet je ook op een bepaalde manier om gaan met talenten die kinderen hebben. Elk kind heeft talent en ik hoop dat ik met mijn kennis ervoor kan laten zorgen dat ze het talent laten zien.