Sensei Bor

Ik ben geboren in 1984 in Hoorn, Kersenboogerd. Ik heb een twee jaar oudere broer die voetbalde en daardoor ben ik ook gaan voetballen toen ik 6 jaar was. Wij mochten op latere leeftijd een tweede sport erbij doen. Mijn broer ging op karate en automatisch wilde ik ook meteen op karate. Toch vonden mijn ouders dat ik verder moest kijken en niet meteen mijn grote broer moest volgen. En zo kwam ik op mijn 10e levensjaar in aanraking met Jiu-Jitsu en al snel was mijn hart hier aan verkocht. Ondanks dat ik op dat moment te jong was om op Jiu-Jitsu te gaan (officieel mocht dat pas vanaf 13 jaar) mocht ik mee trainen. Al snel stopte ik met voetbal zodat ik mij volledig kon focussen op Jiu-Jitsu en trainde ik met veel plezier 4 keer per week. Later wilde ik graag Jiu-Jitsu wedstrijden gaan doen en ben ik op mijn 16de terecht gekomen bij de prachtige Budoschool  Ton Neuhaus. Hier ben ik naast Jiu-Jitsu ook Karate gaan trainen en tot het heden beoefen ik beide sporten met veel plezier.

 

Al van jongs af aan weet ik dat ik mijn hele leven actief wil blijven met Jiu-Jitsu. Ik begon rond mijn 22ste  Sensei Thijs te assisteren met lesgeven. Hierdoor kwam ik er snel achter hoe leuk ik het vind om les te geven en mijn opgebouwde kennis over te dragen.  Het jaar 2007 was voor mij een succesvol jaar. Ik behaalde mijn 1ste Dan Jiu-Jitsu en tevens mijn diploma Jiu-Jitsu-leider en ging ik naast het assisteren ook zelf lesgeven binnen de sportschool. Sensei Thijs en ik zijn beste vrienden van elkaar en daarnaast ook Uke en Tori (trainingsmaten). Mede hierdoor groeide ik met heel veel plezier binnen de sport en behaalde mijn 2de Dan Jiu-Jitsu en 1Ste Dan karate in 2012. Naast trainen met Sensei Thijs stuurde hij mij ook aan in het lesgeven en behaalde ik mijn Jiu-Jitsu leraar A diploma in het jaar 2013.

 

Karate en Jiu-Jitsu zijn prachtige sporten waarin je nooit uitgeleerd raakt. Naast de vele technieken leer je ook om te gaan met druk, stress en alle facetten van het leven. Karate en Jiu-Jitsu hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik bewandel het pad (Do) met veel vreugde en zal mijn hele leven actief blijven binnen Budoschool Ton Neuhaus om al mijn kennis over te dragen aan de volgende generaties.


Sensei Bor van Roodselaar