Shihan


Ik ben op mijn 6e jaar begonnen met Judo. Op mijn 14e ben ik Kyokushin Karate gaan trainen. Op mijn 18e kwam ik in het Tai-Jitsu terecht, waar ik mijn hart aan verloor. 


Na vele jaren op verschillende sportscholen les te hebben gegeven, ben ik in 1990 een eigen sportschool begonnen. Ik sloot mij aan bij de Judo Bond Nederland. Omdat de JBN het Tai-Jitsu niet erkende, moest ik opnieuw alle danexamens in het Jiu-Jitsu afleggen. In 1992 en 1993 heb ik bij de JBN de opleiding voor rijkserkend leraar gevolgd. Ik heb in mijn budoleven dangraden gehaald in het Tai-Jitsu, Jiu-Jitsu, Judo, Wadokai Karate, Kyokushin Karate en Hanbo-Jitsu. In eerste instantie gaf ik alleen les in het Jiu-Jitsu en Judo. Na verloop van tijd ben ik mij gaan specialiseren in het geven van cursussen zelfverdediging, weerbaarheid en omgaan met pesten voor kinderen. Nadat ik in 1993 zelf weer Kyokushin karate ben gaan trainen, besloot ik deze stijl karate als lesonderdeel toe te voegen binnen mijn Budoschool en mij aan te sluiten bij de Karate Do Bond Nederland. In 2002 heb ik daar de opleiding Karateleraar gevolgd.

 

De budoschool die ik heb opgebouwd, is al gegarandeerd in haar voortbestaan. Ik heb drie zonen die hun vader volgen in de sporen van het Budo en actief les geven binnen de school. Buiten de specialiteit van de Budoschool in het lesgeven in weerbaarheid, zelfverdediging en omgaan met pesten is mijn grote passie het trainen en begeleiden van wedstrijdsporters. In de afgelopen jaren hebben wij een goede naam opgebouwd in het wedstrijd Jiu-Jitsu en Karate. De school heeft in zijn bestaan al vele kampioenen afgegeven. Momenteel werken wij aan een specifiek topsportproject, omdat het wedstrijdniveau zo hoog is geworden dat je zonder optimale training en begeleiding de top niet meer haalt en wij werken voor het hoogst haalbare.

 

Mijn dangraden zijn:

 

5e dan Jiu-Jitsu
3e dan Karate Kyokushin-kai
3e dan Tai-Jutsu
2e dan Hanbo Jutsu
1e dan Judo
1e dan Karate Wadokai
Drager zwarte kersenbloesem

Ton Neuhaus