Nieuwsbrief 26 juni 2023

dinsdag, 27 juni, 2023

We zijn alweer bijna aan het einde van het seizoen. Vrijdag 22 juli 2023 is de start van zomervakantie en zullen we weer in de week van 4 september 2023 starten met de lessen. 

We kunnen terugkijken op een mooi, sportief en gezellig jaar!

 

Clubkampioenschap Karate zondagochtend 16 juli 

 

Op zondagochtend 16 juli gaan wij een Kumite clubkampioenschap Karate organiseren. Voor wie? Voor alle jeugd/junioren leden van 7 t/m 13 jaar. 

Kumite ook bekend als “sparren” is een sportief wedstrijdgevecht bij karate. De bedoeling is dat je meer punten maakt dan je tegenstander. Natuurlijk gelden er ook regels. Je mag bijvoorbeeld alleen punten scoren op de borst, buik en rug en het moet altijd gecontroleerd!

 

Hieronder de regels per categorie:

 

  • Jeugd 7 t/m 9 jaar alleengebruik van armen, naar het hoofd mag niet gestoten              worden 
  • Jeugd 10 t/m 13 jaar gebruik van armen en benen (mits voet/scheen bescherming), stoten naar het hoofd mag maar raken is verboden 

 

Het gebruik van bescherming is verplicht dit i.v.m. de veiligheid. De handbescherming (vuistjes) is voor iedereen verplicht, de voet/scheenbescherming zijn optioneel. Het is wel goed deze voetbescherming aan te schaffen zodat we in de lessen de trappen ook kunnen oefenen in combinatie met een partner.

 

Het aanschaffen van hand of voet/scheenbescherming kan via de e-mail: info@budoschooltonneuhaus.nl

 

We hebben een nieuwe voetbescherming voor € 21,95!

 

Uiteraard zijn we in de lessen al een ruime tijd Kumite wedstrijdjes aan het oefenen. 

Wij hopen dat er zoveel mogelijk leden meedoen aan ons clubkampioenschap en dat we er een gezellige en 

sportieve ochtend van kunnen maken. Natuurlijk is er 

voor iedereen een prijs en voor de winnaars een mooie 

beker!

 

Doe mee! Inschrijven kan via de onderstaande link.

 

 

https://forms.gle/TVh1qd87URRc97B47

 

 

Wijziging examensysteem 

 

We draaien nu bijna een jaar met ons nieuwe examensysteem. We krijgen steeds meer de indruk dat het bij jullie duidelijker wordt waarom we naar dit nieuwe systeem zijn gegaan. Nog steeds vinden wij het plezier in de sport het belangrijkste. Daarnaast willen wij de leden ook zien groeien, zich ontwikkelen en nieuwe banden laten halen. 

Na evaluatie van ons systeem kwam naar voren dat de moeilijkste groep de jeugdleden rondom de groene band zijn die 1x per week trainen. In het karate zeggen wij dat je vanaf de oranje band traint voor de “donkere” kleuren. Vanaf groen wordt de hoeveelheid technieken groter en een stuk moeilijker. Vanaf groen begint de echte voorbereiding richting de zwarte band. 

Met 1x keer per week trainen gaat de voortgang en groei naar de volgende band niet meer zo snel. Gezien de moeilijkheidsgraad is elk half jaar opgaan voor een examen naar de volgende band geen standaard meer. De vuistjes die wij nu uitreiken zijn een manier om de leden te motiveren en te laten zien dat ze echt beter worden. Als je bijvoorbeeld naar voetbal kijkt wordt er verplicht 2x per week getraind en 1x per week een wedstrijd gespeeld. 1x keer per week voetballen komt niet voor.

Mochten er voor de leerlingen toch nog onduidelijkheden zijn, ga in gesprek met je Sensei die kan je alles goed uitleggen! Mochten ouders / verzorgers nog vragen hebben stuur dan een mail naar info@budoschooltonneuhaus.nl

 

 

Band-examens 13 juli 2023

In de week van de laatste week van dit seizoen staan de band-examens gepland.

Op donderdagavond 13 juli worden de band examens Karate georganiseerd, op vrijdag 14 juli de Jiu-Jitsu jeugd examens. De Jiu-Jitsu examens voor de volwassen worden in de lessen gepland. 

 

De jeugdleden die opgaan voor de streepbanden doen allemaal examen. Met de leden die examen kunnen doen voor de hele of halve band is dit in de les besproken. 

Mochten er toch nog vragen zijn bespreek dat met de Sensei in de les.

Het inschrijfformulier voor het examen ontvangt u via de mail. Wilt u dit zo snel mogelijk ingevuld terugsturen in verband met bestellen van de banden en het maken van de diploma’s.

 

Mvg,

 

Budoteam Neuhaus