Nieuw examensysteem

donderdag, 08 december, 2022

Beste leden/ouders/verzorgers,

 

In 2023 zullen wij in de budoschool starten met ons nieuwe examensysteem. Dit systeem is ontwikkelend voor iedereen, van mini’s tot senioren, en is erop gericht onze leden een duidelijke en gestructureerde weg richting zwarte band aan te bieden. Hierbij staan motivatie en plezier hoog in het vaandel. Voor halve en hele banden moet in het nieuwe systeem nog steeds examen worden gedaan. Niet iedereen is echter op hetzelfde moment klaar voor een examen. Om te laten zien dat er altijd groei en ontwikkeling is, hebben wij een “vuistjes systeem” in het leven geroepen. De jeugd, junioren en senioren kunnen afhankelijk van de prestaties in de lessen drie ‘vuistjes’ per band verzamelen om in aanmerking te komen voor een volgend band examen. Voor deze ‘vuistjes’ doe je dus geen examen, deze ontvang je van jouw Sensei in de les. Ieder halfjaar gegarandeerd examen doen is hierdoor geen onderdeel meer van dit systeem. Ook de examenboekjes met de stempels komen te vervallen. De ‘vuistjes’ die je kunt verdienen in de lessen moeten op de band worden genaaid.

 

Wat betekent dit precies?

 

-        Voor onze mini’s (4 t/m 6 jaar) houden wij tijdens de les examens. Zij kunnen op hun witte band 5 verschillende kleuren vuistjes verdienen. 

 

-        De jeugdgroepen (7 t/m 11 jaar) beginnen met streep-banden en gaan vanaf gele band over in het examensysteem met de ‘vuistjes’

 

-        De juniorengroepen (12 t/m 16 jaar) starten direct met ‘vuistjes’ en kunnen examen doen voor halve en hele banden. 

 

-        De seniorengroepen (vanaf 16 jaar) starten direct met de vuistjes en zullen alleen nog volledige examens doen voor hele banden.

 

 

Het eerstvolgend examen is op donderdag 26 januari 2023. De kandidaten die hier klaar voor zijn zullen een uitnodiging ontvangen.

 

Tijdens het examen zullen de prijzen van de Grote Clubactie worden uitgereikt.

 

De komende weken zullen de examensystemen nog kort worden toegelicht in de desbetreffende groepen. Mochten er hierna nog vragen zijn verzoeken wij jullie deze per mail in te sturen, zodat de sensei ’s al hun aandacht kunnen richten op de les.

 

Team Budoschool Ton Neuhaus