Parkeerverbod op het parkeerterrein bij de Bres

zaterdag, 30 oktober, 2021

Beste leden en ouders,

 

 Zonder ons daarvan in kennis te hebben gesteld heeft de gemeente Hoorn een bord met een parkeerverbod geplaatst voor het parkeerterrein bij De Bres. Op dit bord wordt vermeld dat het tussen 19.00 tot 07.00 uur verboden is op het parkeerterrein te parkeren. 

 

Helaas zijn afgelopen vrijdagavond door de Boa’s (handhaving) van de gemeente Hoorn, direct bekeuringen uitgedeeld. De heren hadden geen enkel begrip voor het feit dat het bord er net stond, wij niet door de gemeente op de hoogte waren gesteld en wij al jaren gebruik maken van de locatie De Bres, waardoor het parkeren een automatisme is en wij sleutels hebben gekregen om de paaltjes en ketting tijdelijk te verplaatsen.

 

Er is geruime tijd overlast geweest van hangjongeren die daar blowden en er werd gedeald. In die periode heb ik nog nooit iemand van de afdeling handhaving gezien! Het parkeerterrein is ongeveer een jaar terug afgesloten met paaltjes en een ketting. Vanaf dat moment heb ik geen hangjongeren meer gezien. Waarom dat bord dan nog nodig is, is voor mij de vraag.

 

Ik heb vrijdagavond direct contact opgenomen met medewerkers van de afdeling Servicedesk en de situatie voorgelegd. Zij waren even verbaasd als ik en waren ook niet op de hoogte gesteld dat er een bord geplaats zou worden. Afgesproken is dat zij a.s. maandag de zaak gaan uitzoeken en dat weer aan mij terugkoppelen.

 

Vooralsnog is het niet mogelijk om gebruik te maken van het parkeerterrein bij de Bres. 

 

Mijn excuses voor dit ongemak. Zodra ik meer weet laat ik het direct weten.

 

Gr. Ton Neuhaus