Jeugdexamen en Kataexamen

dinsdag, 22 september, 2020

Beste ouders, verzorgers en leden,


Het afgelopen seizoen was door het Coronavirus zeer afwijkend. Gelukkig konden we al snel de buitentrainingen voor de jeugd en later ook voor de senioren hervaten. Door de geweldige inzet van het lesgevend team werden deze trainingen goed bezocht en als zeer plezierig ervaren. 
Omdat deze lessen buiten op een grasveld werden gegeven, moesten deze lessen flink worden aangepast. Dit was nog sterker voor onze Jiu-Jitsuka’s. Hierdoor kon niet ons normale lesprogramma worden afgewerkt.

Een van onze belangrijkste peilers zijn de examens. Deze konden helaas door Corona geen doorgang vinden wat vooral voor onze jeugdleden zeer teleurstellend was. Voor deze groep zal er dan ook op maandag 14 december een examen worden georganiseerd. 

Normaal gesproken organiseren wij in de maand juli en december een examen voor de jeugdleden. Er zijn leden die in het begin van het jaar bij ons gestart zijn en in juli geen halve gele band examen konden doen. Voor deze groep gaan wij kijken of zij gelijk voor de hele gele band examen kunnen doen. Voor onze jeugdleden met een hogere kyu graad wordt het lastig een halve band over te slaan, omdat zij veel meer technieken moeten demonstreren. Zij zullen dus zoals normaal voor de volgende hele of halve band opgaan.

Voor onze junioren en senioren leden zullen wij de komende weken Kata gerelateerd lesgeven en deze periode op 14 december afsluiten met een specifiek Kata examen. Bij positief resultaat zal er een diploma worden uitgereikt. Voor deze groep zal er in maart een normaal examen worden georganiseerd.

Wij hopen dat iedereen zich een beetje kan vinden in onze plannen. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dit graag.

Met vriendelijke groeten,

Ton en Thijs Neuhaus