Update lessen 19+

maandag, 11 mei, 2020

Beste leden,

 

De regering heeft groen licht gegeven voor buitenlessen aan volwassen 19+. Wij zijn direct aan de slag gegaan met de voorbereiding voor deze trainingen. Echter kan de gemeente ons geen toestemming geven om te starten totdat nieuwe protocollen en verordeningen zijn aangepast. Tot deze tijd mogen wij nog niet van start.

 

Hieronder de mail die wij vanochtend hebben ontvangen van de gemeente:

 

Sporten met volwassenen – activiteiten vanaf 11 mei

 

Afgelopen woensdag heeft premier Rutte aangekondigd dat buiten sporten door volwassenen weer is toegestaan, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden en de hygiëneregels van het RIVM in acht worden gehouden. De procedure is dat het kabinet de formele tekst die hoort bij de aanwijzing van 6 mei aanreikt aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s. Deze passen dit vervolgens toe in de bekende Noodverordening in overleg met alle burgemeesters van de gemeenten in die regio. Hiermee kan dan onder de nieuwe verordening op een verantwoorde manier de verruiming van sportmogelijkheden plaatsvinden. Daarnaast komen de VSG en het NOC*NSF met een nieuw protocol.

Wij zijn nu dus in afwachting van de nieuwe Noodverordening en de nieuwe protocollen. Het aangepaste protocol van de VSG en het NOC*NSF kunt u onder in deze mail als bijlage vinden.  Wanneer de nieuwe Noodverordening van kracht is is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze begin volgende week beschikbaar is, hopelijk maandag 11 mei. Dit betekent dat tot die tijd de oude noodverordening officieel nog van kracht is en het sporten met volwassenen nog niet is toegestaan.

 

Voordat u met volwassenen kunt sporten dient de Noodverordening aangepast te zijn en moeten er afspraken gemaakt zijn tussen de vereniging en de gemeente. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

 

 

Wij hebben direct gereageerd naar de Gemeente Hoorn, omdat dat wij van mening zijn dat er voor ons geen wijziging is tussen de groepen 12 t/m 18 jaar en 18 jaar en ouder. Onze protocollen liggen dus al klaar. Zodra wij toestemming hebben van de gemeente laten wij dit direct weten, inclusief startdatum, indeling van de groepen en lestijden.

 

Wij stonden te popelen om te beginnen met de 19 + senioren, maar zullen helaas ook nog even moeten wachten. Wij hopen (net als jullie) weer snel te mogen beginnen!

 

Mvg,

 

Ton en Thijs Neuhaus