Maatregelen Corona

vrijdag, 13 maart, 2020

Beste Jiu-Jitsuka, Karateka (of ouder),

 

Naar aanleiding van de persconferentie betreffende de nieuwe geadviseerde maatregelen komen we met de volgende mededelingen en maatregelen.

 

Alle geplande lessen gaan vooralsnog zonder tegenbericht gewoon door, maar we verzoeken dringend niet te komen als je één van de symptomen hebt als verkouden, hoesten, keelpijn, verhoging en/of koorts en/of binnen de risicogroep valt. Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om wel of niet naar de les te komen. Een leraar mag iemand verzoeken om naar huis te gaan wanneer blijkt dat een cursist zichtbare klachten heeft. Mocht een leraar gedurende de dag zelf gezondheidsklachten ervaren dan zal de leraar de lessen staken en naar huis gaan.

 

We gaan ervan uit dat iedereen meewerkt aan de voorgeschreven maatregelen vanuit de overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland).

 

Wat het Jiu-jitsu aangaat zullen de lessen zonder partner worden afgewerkt. De komende weken zal er veel karate technisch en conditioneel getraind worden.

 

Voor de Karateka’s is het een voordeel dat we in het Kata-blok zitten, wat inhoudt dat je alleen werkt. Verder hebben wij het voordeel dat onze groepen niet groot zijn en wij in een grote ruimte trainen. Vanaf nu zullen we ook de hele zaal gaan gebruiken, waardoor de afstand groter wordt.

 

Mocht je ondanks onze maatregelen toch geen goed gevoel hebben en de lessen voorlopig niet willen volgen, dan hebben we daar alle begrip voor. Het is voor ons wel fijn als je ons dit laat weten.

 

 Hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen is niet te voorspellen. Maar je kunt erop vertrouwen dat wij de ontwikkelingen goed in de gaten houden. Zodra er nieuwe richtlijnen of adviezen zijn, laten we dat weten.

 

Heb jij of een familielid verhoging, koorts (meer dan 38° Celsius) of luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het Coronavirus of ben je de afgelopen dagen in een van de besmette gebieden geweest? Dan is het belangrijk om telefonisch contact met je huisarts op te nemen. Die zal je – afhankelijk van de situatie – vertellen wat te doen.

 

We hopen op uw volledige medewerking. 

 

Alvast bedankt!

 

Gr. Shihan