Nieuwsbrief september 2018

zondag, 02 september, 2018

De lessen starten weer in de week van 3 september 2018.

 

De docenten en medewerkers van Budoschool Ton Neuhaus hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en weer staat te trappelen om te beginnen aan het nieuwe seizoen.

 

Helaas zijn bij docente Kitty Bakker aan het einde van het vorig seizoen een kruisband en meniscus afgescheurd. Hierdoor zal zij geruime tijd vervangen moeten worden. Haar lessen zullen overgenomen worden door de andere docenten.

 

Wedstrijd Kata

Het wedstrijdkata zal na de pilot van het vorig seizoen verder worden uitgebreid. Omdat deze leerlingen les zullen krijgen van Wouter Neuhaus, Farhien Ramdjanbeg en Dillan van Dam zullen de dag en locatiegewijzigd worden. De Katatraining gaat van de vrijdag naar de woensdag op de locatie De Bres, van 18.30 tot 19.30 uur.

Tijdens de laatste examens zijn er talentjes gescout en zij zullen een persoonlijke uitnodiging krijgen. Als je geen uitnodiging hebt gehad en je wilt toch graag deelnemen aan de Kata of kumite selectie, laat dit dan even weten.

 

De Grote Clubactie

Wij doen mee met De Grote Clubactie. Voor ieder verkocht lot krijgt de club een percentage. Wij willen een oproep doen aan alle leden zoveel mogelijk loten te verkopen. Met het geld dat wordt opgehaald willen we een aantal evenementen organiseren, zoals een clubkampioenschap. Er zijn prijzen (zoals een pak, sporttas, handschoenen en cadeaubonnen) te verdienen voor degenen die de meeste loten hebben verkocht. 

 

De AH Clubactie

Wij hebben ons ook opgegeven voor de AH Clubactie. Klanten krijgen bij het doen van boodschappen vouchers die ze bij ons kunnen inleveren voor gratis proeflessen. Dus stimuleer je omgeving om boodschappen bij AH te doen en deze gratis vouchers op te halen. 

 

Jiu-Jitsu

Dit seizoen willen we Jiu-Jitsu meer onder de aandacht brengen. We starten het seizoen dan ook met een speciale aanbieding voor iedereen die dit wil proberen: Iedereen kan nu 6 weken kennismaken met Jiu Jitsu voor slechts €10,-!

Na inschrijving zal geen inschrijfgeld worden gerekend en op het Jiu-Jitsupak zal 25% korting worden gegeven.

 

Wil jij Japanse vechttechnieken leren en daarbij sterker worden, conditie opbouwen en je zelfvertrouwen verbeteren? Dan is Jiu-Jitsu iets voor jou!

 

Wat is Jiu-Jitsu?

Jiujitsu is de moedersport van alle vechtsporten, ontstaan bij de eeuwenoude Samoerai en ontwikkeld naar de moderne tijd. Een vechtsport waarin je leert jezelf met en zonder wapens tegen een of meerdere tegenstanders te verdedigen. Denk hierbij aan het verdedigen op verschillende aanvallen zoals een pakking, omvatting, stoot, trap of met een wapen.

De verschillende verdedigingstechnieken die gebruikt worden zijn klemtechnieken op armen en benen, werptechnieken, trappen, stoten en verwurgingen. Hierbij speel je in op de zwakke plekken van de tegenstander en maak je gebruik van diens kracht en beweging om deze uit te schakelen. Balans, reactie en controle zijn belangrijk om de technieken goed uit te voeren. Kortom: Een complete en uitdagende vechtsport voor iedereen. Jiu-Jitsu is vanaf 11 jaar en de lessen zijn op de woensdag en vrijdag.

 

Samenvoeging Jiu-Jitsu lesuur op de woensdag

Vanaf woensdag 4 september zullen de 2 Jiu-Jitsu groepen tot nader order samengevoegd worden tot 1 groep. Deze groep zal les krijgen van 19.30 tot 20.30 uur.

 

Vriendjes en vriendinnetjes trainingen

In de week van maandag 10 september 2017 t/m vrijdag 14 september 2018 organiseren wij vriendjes en vriendinnetjes trainingen. Al onze jeugdleden mogen dan op hun lesuur een vriendje of vriendinnetje meenemen.

 

Lesblokken

Blok 1: Thema Kihon (basistechnieken)

Start 3 september 2018en loopt t/m 13 oktober 2018.

De blokproef wordt afgenomen in de week van 15 oktober 2018 t/m 19 oktober 2018.

 

Herfstvakantie van maandag 22 oktober 2018 t/m vrijdag 26 oktober 2018.

 

Blok 2: Thema Kihon no kata (basistechnieken in beweging).

Start 29 oktober 2018 en loopt tot en met 7 december 2018.

De blokproef wordt afgenomen in de week van 11 december 2018 t/m 15 december 2018

 

Kerstvakantie van maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019.

 

Examen 

In de week van 17 december 2018 t/m 21 december 2018 wordt het halve en hele band examen afgenomen. Aan het examen kan worden deelgenomen als de leerling 2 blokproeven met een positief resultaat heeft afgesloten en deze zijn afgestempeld in zijn of haar werkboekje. 

 

Het volgende examen zal in juli 2019 worden afgenomen

 

In het nieuwe systeem sluiten de lessen op elkaar aan en is het belangrijk dat de leerling geen les mist. Mocht dit toch gebeuren dan is het raadzaam de les in dezelfde week op een andere vestiging in te halen. In het werkboek worden de resultaten van de blokproeven bijgehouden. Bij verlies of zoekraken zijn de gegevens dus niet meer bekend. Dit kan problemen geven om voor een examen op te gaan.

 

Communicatie

Om een goede doorgang van de lessen te houden, verzoeken wij vragen niet tijdens of na de les te stellen. De volgende lessen lopen daardoor uit en het kan gebeuren dat docenten vergeten zaken door te geven met alle consequenties van dien. 

Daarom verzoeken wij alle vragen over o.a.:

  • het opzeggen,
  • minder of meer trainen,
  • verzoek wisseling van trainingsdag of -uur,
  • ziekmeldingen en het niet kunnen trainen,
  • vragen over het nieuwe lessysteem of -examen 
  • bestellingen en andere vragen altijd per mail te doen. 

Het kan zijn dat er niet direct antwoord gegeven kan worden, omdat er eerst overlegd moet worden.

Vaak vindt u voor de meeste vragen antwoord op de website: www.budoschooltonneuhaus.nl

 

Ons mailadres is: info@budoschooltonneuhaus.nl

 

Voor dringende zaken kan er gebeld worden. Het telefoonnummer is: 0229-277755.

 

Persoonsgegevens onder AGV

In verband met de nieuwe Europese regels voor privacybescherming geven wij via de nieuwsbrief informatie om aan deze regels te voldoen. Volgens de Europese regels voor privacybescherming is toestemming van de persoon die gefotografeerd of gefilmd wordt nodig om tot publicatie over te gaan. Het is bij evenementen, een grote uitdaging om van ieder individu toestemming te vragen. Om deze reden heeft Budoschool Ton Neuhaus de volgende privacyverklaring opgenomen in haar reglementen:

 

Als lid van Budoschool Ton Neuhaus ga je akkoord met de publicatie van foto’s en filmpjes die gemaakt worden tijdens de examens, clubkampioenschappen en andere evenementen die door Budoschool Ton Neuhaus worden georganiseerd. Ook kunnen er foto’s en filmpjes van externe wedstrijden gepubliceerd worden. 

 

Mocht je toch problemen hebben met bovenstaande, verzoeken wij dit ons per e-mail te laten weten.

 

Website

Alle informatie wordt op de website geplaatst. Daarom is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van het (juiste) emailadres dat regelmatig wordt gelezen. Geef een wijziging aan ons door!

 

Wij plaatsen regelmatig foto’s, filmpjes of leuke updates op onze Facebookpagina. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Je kunt ons hier vinden:

https://www.facebook.com/budoschooltonneuhaus/

 

Contributieverhoging

Door de prijsstijgingen van afgelopen jaren zijn wij helaas genoodzaakt de contributie te verhogen. Met ingang van 1 oktober 2018 zal de contributie met € 5,00 per kwartaal verhoogd worden.